Meer geschiedenis? Kijk op NPOKennis.nl
↳ Enter om te zoeken
Tom Egbers en Teun van de Keuken met Paul Witteman in Verborgen verleden special
© NTR/Wim Kluvers

Tom Egbers, Jetty Mathurin, Herman Pleij, Dominique van der Heyde, Teun van de Keuken en Jack van Gelder zijn te gast in de talkshow. Paul Witteman gaat met deze zes hoofdpersonen in gesprek. Hoe was het om aan Verborgen Verleden mee te doen? Wat gebeurde er na de opnamen en de uitzending? Zijn ze erdoor veranderd? Speurden zij verder naar voorouders?

Alle afleveringen weer online
Uiteraard komen ook de mooiste fragmenten uit Verborgen verleden van de afgelopen jaren voorbij in de special. Na uitzending van deze talkshow zullen alle voorgaande 49 afleveringen van Verborgen verleden weer te zien zijn op NPO.nl.

Bekijk en lees hieronder meer over de hoofdpersonen en hun verborgen verleden.

Tom Egbers

Tom Egbers is presentator, journalist en schrijver en is vooral bekend als gezicht van NOS Studio Sport. Tom gaat op onderzoek bij zijn Engelse familie en in Britse archieven. Tijdens zijn reis ontdekt hij dat zijn voorouders een totaal ander leven hebben geleid dan hijzelf, maar hij herkent sommige van hun karaktereigenschappen wel degelijk in zichzelf.

Dominique van der Heyde

Dominique van der Heyde studeerde politicologie en is parlementair journaliste voor Nieuwsuur en het NOS Journaal. Daarnaast schrijft ze samen met haar vrouw politieke thrillers. Dominique wil meer weten over haar moeders kant van de familie. Zoals oma Gigi die tijdens de Eerste Wereldoorlog uit België naar Nederland vluchtte. Dominique krijgt verhalen te horen over piraten, internationale handel en de Spaanse Inquisitie.

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken is journalist, columnist en programmamaker. Hij is vooral benieuwd naar de afkomst van zijn oma en opa aan zijn moeders kant: opa was een telg uit een geslacht van welgestelde ondernemers en oma was als arme dienstmeid uit Duitsland naar Nederland gekomen. Hun huwelijk was een schande binnen de familie.

Jack van Gelder

Jack van Gelder kennen we vooral als de kundige en enthousiaste sportverslaggever en interviewer van de NOS. Jack is geboren in een joodse familie. Hoewel hij weinig binding heeft met het joodse geloof, is zijn familiegeschiedenis onvermijdelijk gekleurd door de joodse geschiedenis en cultuur. Hij stuit bij zijn zoektocht op een serie indringende en onthullende familieverhalen.

Deze aflevering is weer beschikbaar op 15 oktober, na de Verborgen verleden special.

Jetty Mathurin

Jetty Mathurin was onderwijzeres en logopediste voordat ze een overstap maakte naar theater en televisie. Jetty weet veel dingen over haar familie maar half. Zo zullen haar voorouders in Suriname waarschijnlijk wel slaven zijn geweest, maar bewijs voor dat idee heeft ze niet. Integendeel, haar enige voorouder uit de slaventijd van wie ze ook een foto heeft, lijkt eerder een rijk man te zijn geweest. De waarheid moet in Suriname te vinden zijn.

Deze aflevering is weer beschikbaar op 15 oktober, na de Verborgen verleden special.

Herman Pleij

Historisch letterkundige Herman Pleij duikt in Verborgen verleden in zijn eigen familiegeschiedenis. In de familie gaan allerlei verhalen de ronde over zijn flamboyante opa Marinus, maar wat is nu de waarheid? Wanneer Herman is bijgekomen van de ontdekkingen die hij over opa Marinus heeft gedaan en verder de familiegeschiedenis ingaat, staan hem nog veel meer verrassingen te wachten.

Deze aflevering is weer beschikbaar op 15 oktober, na de Verborgen verleden special.

Credits
  • René Takken

Vragen?

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen?

Neem dan contact op met de redactie: