↳ Enter om te zoeken
Johan Cruijff Ajax

Mistwedstrijd
De wedstrijd die iedereen zag, maar niemand heeft gezien. Ajax-Liverpool, in dichte mist. In Andere Tijden de herinneringen van Johan Cruijff, Sjaak Swart, Herman Kuiphof en Louis van Gaal, die als vijftienjarige langs de suppoosten glipte om meer te kunnen zien.

7 december 2006

Mistwedstrijd

Still op 00:01:00.000
Bekijk Video
35 min

Het gebroken hart van Ajacied Nico Rijnders
Een portret van het leven van Nico Rijnders, de oud-middenvelder van Ajax. Bekend om zijn enorme loopvermogen. Zijn succesvolle leven als voetballer kent echter een tragisch jong einde.

7 juni 2009

Andere Tijden Sport: Het gebroken hart van Ajacied Nico Rijnders

Nico Rijnders
Bekijk Video
40 min

Het Cruijff-effect
Johan Cruijff wordt in 2008 bij Ajax binnengehaald als de man die de club moet gaan redden. Niet voor het eerst. Op 6 december 1981 keert hij terug bij een noodlijdend Ajax en scoort een fenomenaal doelpunt tegen Haarlem. Directe betrokkenen vertellen over het Cruijff-effect.

28 februari 2008

Het Cruijff-effect

Het Cruijff-effect
Bekijk Video
26 min

Slag om het Zuiderpark
In de jaren zeventig raakt Nederland 'besmet' met het verschijnsel voetbalvandalisme. Het probleem neemt in de jaren tachtig steeds ernstigere vormen aan. Zo mondt op 1 maart 1987 de wedstrijd tussen FC Den Haag en Ajax uit in een enorme veldslag. Aanpak van dit probleem is noodzakelijk, zo realiseert men zich. Andere Tijden over rondvliegende stenen, colaflessen en kratten. Een scheidsrechter die de wedstrijd schorst, Haagse supporters en de F-side van Ajax.

18 november 2013

Slag om het Zuiderpark

Clown trekt aan Amsterdam vlag
Bekijk Video
35 min

Beter dan Van Basten: Gerald Vanenburg
In de 41ste aflevering van Andere Tijden Sport staat Gerald Vanenburg centraal. In de jaren tachtig staat hij te boek als het grootste talent dat Ajax bezit. Hij is volgens velen zelfs beter dan Marco van Basten. "Ik heb maar dertig procent uit mijn carrière gehaald", zegt de middenvelder zelf jaren later. 

5 juni 2012

Andere Tijden Sport; Beter dan Van Basten: Gerald Vanenburg

Andere Tijden Sport
Bekijk Video
40 min

Kluivert en de tranen van de Champions League
Het Ajax van 1995. Aan de hand van 'wonderkind' Patrick Kluivert winnen de Amsterdammers als voorlopig laatste Nederlandse club de Champions League. Behalve Kluivert, blikken onder anderen ook aanvoerder Danny Blind, Jari Litmanen en Ronald de Boer terug op dit memorabele moment in de vaderlandse voetbalgeschiedenis.

24 mei 2015

Andere Tijden Sport: Kluivert en de tranen van de Champions League

Andere tijden sport
Bekijk Video
39 min

Ajax-Juventus: Bloedverraad in de Champions League-finale
Doping heeft het wielrennen al jaren in z'n greep, maar hoe zit het eigenlijk met het dopinggebruik onder voetballers? Andere Tijden Sport gaat terug naar de Champions League-finale in 1996 tussen Ajax en het Italiaanse Juventus.

26 mei 2013

Andere Tijden Sport; Ajax-Juventus: Bloedverraad in de Champions League-finale

Andere Tijden Sport
Bekijk Video
35 min